UP THE IRONS, THE BEST ROCK AND HEAVY METAL WEB RADIO,
 
ΦόρουμΕγγραφήΣύνδεση
**


Winamp, iTunesWindows Media PlayerReal PlayerQuickTimeWeb ProxyUP THE IRONS**SIMPLY THE BEST***SIMPLY THE FIRST
Loading ...
******
UP THE IRONS COUNTER
Loading ...
RECENT TRACKS
Loading ...
Πρόσφατα Θέματα
»  Iron Maiden - Trought the years (2016)
Δευ 03 Απρ 2017, 19:47 από cronoschelsea

» Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ UP THE IRONS 10-11-2013
Δευ 03 Απρ 2017, 19:44 από cronoschelsea

» Τα ροκ ημερολόγια - Ιστορική επανέκδοση
Δευ 03 Απρ 2017, 19:39 από cronoschelsea

» GALLAGHER & LYLE
Παρ 24 Μαρ 2017, 06:22 από uxk6000

» Η 10η Γιορτή του Βινυλίου και της Μουσικής Vinyl is Back - Εκεί που συμβαίνει! 17, 18, 19 Μαρτίου 2017 στο «Μουσείο Αυτοκινήτου»
Τρι 14 Μαρ 2017, 12:39 από DJL

» 10 VINYL IS BACK – ΤΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τρι 14 Μαρ 2017, 12:27 από sissy

» Οι Dropkick Murphys ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τρι 14 Φεβ 2017, 19:58 από Τζίνα

» Το αντίο των θρυλικών Black Sabbath
Τρι 07 Φεβ 2017, 10:47 από DJL

» Vinyl is Back 17-19 Μαρτίου 2017 Γιορτή του Βινυλίου και της Μουσικής
Σαβ 21 Ιαν 2017, 00:18 από DJL

» 10 εμβληματικές μασκότ metal συγκροτημάτων και η ιστορία τους
Πεμ 19 Ιαν 2017, 23:03 από DJL

» Απίστευτη διασκευή στο “Ήτανε Μια Φορά” του Ξυλούρη από Μάριο Λούπαση- Μάνο Παπαδάκη, με αναφορές σε Iron Maiden & Deep Purple!
Τετ 18 Ιαν 2017, 18:12 από DJL

» Kansas ~ Dust in the Wind
Παρ 13 Ιαν 2017, 18:15 από DJL

» Γιάννης Δρόλαπας - Δεν «πρόδωσε» ποτέ την ροκ για τα φράγκα
Τρι 10 Ιαν 2017, 08:31 από DJL

» Όταν οι Motörhead έπαιξαν για πρώτη φορά στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 1988
Παρ 30 Δεκ 2016, 13:39 από DJL

» ROCK Ρεβεγιόν 2017 - 31 Δεκεμβρίου στο THESIS ROCK CAFE
Τρι 27 Δεκ 2016, 14:55 από DJL

» Maidenance live at Lazy Club – 30/12/2016
Σαβ 24 Δεκ 2016, 19:02 από DJL

» 2016 - Ο μουσικός απολογισμός της χρονιάς!
Σαβ 24 Δεκ 2016, 16:03 από DJL

» Σαν σήμερα ειπώθηκε για πρώτη φορά η ωραιότερη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»
Τρι 20 Δεκ 2016, 22:57 από DJL

» Είδαμε «Mouniall» με τον Τζίμη Πανούση στο Can Can
Δευ 19 Δεκ 2016, 23:01 από DJL

» Η αληθινή ιστορία του Magic Bus, που τραγούδησαν οι Τρύπες.
Δευ 19 Δεκ 2016, 22:49 από sissy

» Το παζάρι Δίσκων του An Club & AN Groundfloor (2 χώροι-1παζάρι) ΚΥΡIΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυρ 18 Δεκ 2016, 03:33 από DJL

» Τι σημαίνει η λέξη «ζαβαρακατρανέμια» στο τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη;
Κυρ 18 Δεκ 2016, 02:40 από DJL

»  VINYL IS BACK for good and is here to stay!!! Τριήμερο μουσικής και...βινυλίων!
Πεμ 15 Δεκ 2016, 11:31 από DJL

» Πλειστηριασμοί Δίσκων Vinyl is Back Δεκεμβρίου!
Τετ 07 Δεκ 2016, 00:50 από DJL

» Νέο άλμπουμ από τους Kreator - Gods Of Violence. Δείτε το Official Video
Κυρ 04 Δεκ 2016, 15:54 από DJL

» Maggot Brain-Funkadelic (Maggot Brain-1971)
Σαβ 03 Δεκ 2016, 22:41 από sissy

» Η «μεγάλη εικόνα» 6 εξωφύλλων κλασικών δίσκων
Πεμ 01 Δεκ 2016, 21:14 από DJL

» Vinyl is Back: Αναλυτικά το πρόγραμμα της μεγαλύτερης γιορτής των δίσκων βινυλίου!
Τρι 29 Νοε 2016, 12:44 από DJL

» MADE IN GREECE
Τρι 29 Νοε 2016, 01:10 από DJL

» Παύλος Σιδηρόπουλος & Οι Απροσάρμοστοι - Συνέντευξη του στο Ποπ & Ροκ τον Σεπτ. του 1982
Σαβ 26 Νοε 2016, 13:01 από DJL

» Μοτοσυκλετες ΚΑΙ φιλοι vol 2 - ΠΑΡΤΥ ΡΕΦΕΝΕ Το Σάββατο στις 26 Νοεμβρίου
Παρ 25 Νοε 2016, 11:24 από DJL

» Ο Τζίμης Πανούσης στο Can Can
Τρι 22 Νοε 2016, 21:05 από cronoschelsea

» Τάκης Ανδρούτσος - Η κιθάρα των Πελόμα Μποκιού
Κυρ 20 Νοε 2016, 12:19 από DJL

» Η ΓΙΟΡΤΗ-GOIN' THROUGH
Πεμ 17 Νοε 2016, 12:16 από sissy

» Ο PAT TRAVERS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τετ 16 Νοε 2016, 22:33 από DJL

» Οι MAIDENANCE (Iron Maiden tribute band) το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Remedy Live Club
Τετ 16 Νοε 2016, 22:04 από DJL

»  9ο Vinyl is Back - Το πρόγραμμα
Τετ 16 Νοε 2016, 21:36 από DJL

»  Α.Λ.Μ.Α. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην πίστα της Μεγαλόπολης την Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Τετ 16 Νοε 2016, 07:53 από sissy

» MC5 - Kick Out the Jams
Τετ 16 Νοε 2016, 07:52 από sissy

» Ονειρευτήκατε ποτέ να ξεφύγετε απ’ όλους και απ’ όλα, σε ένα μικρό μοναχικό σπιτάκι στο δάσος;
Σαβ 05 Νοε 2016, 19:10 από Έντια

» Οι λόγοι που το “Paranoid” των Black Sabbath είναι η πεμπτουσία της Heavy Metal
Παρ 04 Νοε 2016, 11:44 από DJL

» Τα Στέκια - Ροκ εντ ρολ, η εισβολή
Παρ 04 Νοε 2016, 11:13 από DJL

» ΑΝΤΙ- Η Κασέτα με την τσίχλα, 1985.
Κυρ 30 Οκτ 2016, 15:55 από Κωστας Βυζαντινος

» Σαν σήμερα: Σκάει σαν κεραυνός το ‘Ace Of Spades’ των Motörhead!
Παρ 28 Οκτ 2016, 00:13 από DJL

» Σκέψεις, Αύγουστος 2016
Τρι 25 Οκτ 2016, 18:14 από Τζίνα

» Οι 10 ατάκες που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πεις σ' ένα DJ!
Τετ 19 Οκτ 2016, 15:07 από DJL

» Το νέο βίντεο κλίπ του Moby είναι ένα καρτούν-αριστούργημα που όλοι πρέπει να δουν
Τρι 18 Οκτ 2016, 21:23 από sissy

» 10 Λόγοι για τους οποίους οι IRON MAIDEN είναι η καλύτερη heavy metal μπάντα όλων των εποχών
Σαβ 15 Οκτ 2016, 10:58 από sissy

» Εορταστικό Vinyl Is Back στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Γ’ Σεπτεμβρίου & Ιουλιανού) το τριήμερο: Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, με ελεύθερη είσοδο!
Παρ 14 Οκτ 2016, 18:22 από DJL

» Γιατί ο τάφος του Jim Morrison έχει Ελληνική επιγραφή;
Παρ 14 Οκτ 2016, 09:00 από sissy

Παρόντες χρήστες
12 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 1 μέλος, 0 μη ορατοί και 11 επισκέπτες :: 2 μηχανές αναζήτησης

averel

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 117, στις Παρ 02 Ιαν 2015, 20:08
Πιο αναγνωσμένα θέματα
ΙΝΔΙΑΝΟΙ.......
ΣΤΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΜΑΣ
Η Θρυλική Route 66
Up The Irons Party
Καλημέρα!... με αναμνήσεις...
Progressive Metal
Φιλίες
ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΑΣ???
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ UP THE IRONS 10-11-2013
Η 2η RAINBOW πέρασα απ έξω σήμερα και τράβηξα κάποιο βιντεάκι και μερικές φωτό.... έτσι για να αναπολήσουμε παλιές καλές στιγμές...

Μοιραστείτε | 
 

 BRUCE DICKINSON

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
DJL
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 1280
Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013

ΔημοσίευσηΘέμα: BRUCE DICKINSON   Δευ 04 Μαϊος 2015, 01:48



ΑΠΛΑ… Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ HEAVY METAL

Ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές του Heavy Metal.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένας πολύ μικρός φόρος τιμής, λοιπόν, σε αυτόν τον εκπληκτικό, μοναδικό και αξεπέραστο τραγουδιστή.
Η φωνή που σημάδεψε (μην κοροϊδευόμαστε) το Metal τα τελευταία 30 χρόνια, είναι απλά ο Bruce Dickinson με την χαρισματική και την τόσο χαρακτηριστική χροιά της φωνή του.

 Ο Paul Bruce Dickinson (γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1958, στο Worksop, Nottinghamshire), είναι ο πασίγνωστος και ο παγκόσμια αναγνωρισμένος Άγγλος τραγουδιστής του Heavy Metal συγκροτήματος των Iron Maiden. Ο Bruce Dickinson (τότε γνωστός με τ’ όνομα Bruce Bruce) πριν τους Iron Maiden συμμετείχε σε μερικά συγκροτήματα τοπικής εμβέλειας ανάμεσα στα οποία συναντούμε τους Styx (δεν νομίζω πως κανείς θα τους μπερδέψει με την ομώνυμη Αμερικανική Pomp/ AOR μπάντα) το 1976, τους Speed 1977-’78 και τους Shots στις αρχές του 1979.

 Αργότερα μέσα στη χρονιά έγινε μέλος του Hard Rock συγκροτήματος των Samson, (παρατηρήσατε ότι όλα τα συγκροτήματα ξεκινούν από το γράμμα S;), όπου έγινε κάπως δημοφιλής. Αποχώρησε όμως από το συγκρότημα το 1981, επικαλούμενος καλλιτεχνικές και μουσικές διαφορές με τον ιδρυτή του σχήματος Paul Samson.
Λίγο αργότερα το 1981, ο Bruce προσελήφθη ως ο νέος τραγουδιστής των Iron Maiden, αντικαθιστώντας τον Paul Di’Anno, κάνοντας το ντεμπούτο του στον δίσκο του 1982 “The Number Of The Beast”. Κατά τη διάρκεια της θητείας του με το συγκρότημα των Iron Maiden κυκλοφόρησε ορισμένες από τις μεγαλύτερες και καλύτερες επιτυχίες του, με αποτέλεσμα να κερδίσει σαν καλλιτέχνης παγκόσμια φήμη, λαμβάνοντας την αναγνώριση ως ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές του Heavy Metal όλων των εποχών.

Στον δρόμο προς την κορυφή έκανε μαζί με τους Iron Maiden κάποια σπουδαία albums που αποτελούν τους θεμέλιους λίθους γιο το σύγχρονο Heavy Metal και ξεπέρασαν σε πωλήσεις, κάθε προσδοκία και προηγούμενο. Ακολούθησε περίπου μια δεκαετία (80's) όπου ο Bruce σάρωσε τις σκηνές όλου του κόσμου, κτίζοντας μια εντυπωσιακή φήμη τόσο με τις εξαιρετικές του φωνητικές επιδόσεις όσο και με την απαράμιλλη τεχνική του ως τραγουδιστής. Αλήθεια πόσοι και πόσοι δεν τον μιμήθηκαν ή προσπάθησαν να τον μιμηθούν.

Ο Bruce αποχώρησε από τους Iron Maiden το 1993 για να ακολουθήσει solo καριέρα, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Blaze Bayley, όπου ομολογουμένως ήταν κατώτερος των περιστάσεων, για το σχήμα. Το 1990 και ενώ ήταν ακόμα στους Iron Maiden, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό δίσκο το “Tattooed Millionaire”.
 Η προσωπική δισκογραφία του Bruce κινείται σε ποικιλία και τα μουσικά στυλ είναι από Heavy Metal έως και Hard Rock. Ακολούθησε η πρώτη παγκόσμια περιοδεία του ως solo καλλιτέχνης, με τον Janick Gers (Gillan) στην κιθάρα.
Λίγους μήνες μετά, ο Janick Gers με «δημοκρατικές» διαδικασίες αντικαθιστά τον Adrian Smith ενώ οι σχέσεις του Bruce και του Steve Harris χειροτερεύουν και οδηγούν στην απόφαση της αποχώρησης του Bruce.

Το 1994 αφού έχει φύγει επίσημα πια από την παλιά του μπάντα, βγάζει σε κυκλοφορία το “Balls To Picasso”, έναν δίσκο το ύφος του οποίου ακολουθεί τα χνάρια όσων έκανε με τους Iron Maiden τόσα χρόνια. Το 1996 κυκλοφόρησε το album με τον τίτλο “Skunkworks”, αν και το “Skunkworks” δεν είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία ο ίδιος συνέχισε και μαζί με τον Adrian Smith (ex-Iron Maiden) και τον Roy Ζ δημιουργήσανε το εκπληκτικό “Accident Of Birth” το 1997 ενώ το 1998 στην πιο δημιουργική στιγμή της καριέρας του κυκλοφόρησε το μοναδικό “The Chemical Wedding” που ήταν και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της solo καριέρας του.

Ο δίσκος είναι καταπληκτικός, οι κριτικές που λαμβάνει αποθεωτικές, την περίοδο εκείνη οι Iron Maiden βρίσκονται στο ναδίρ της καριέρας τους. Αυτό οδηγεί τον Steve Harris στο να πάρει τη μεγάλη απόφαση, να ξαναμιλήσει στον Bruce μετά από τέσσερα χρόνια, τελικά ο Dickinson... επιστρέφει ξανά στους Iron Maiden. Το 1999 επανασυνδέθηκε με τους Iron Maiden από κοινού με τον κιθαρίστα Adrian Smith, από τότε ο Bruce κυκλοφόρησε μοναχά ένα ακόμη solo album με τίτλο “Tyranny Of Souls”.

Το 2006, κυκλοφόρησε ένα τριπλό-DVD με τίτλο “Anthology”, το οποίο περιείχε συναυλίες από όλη την καριέρα του, promo videos και παλιό υλικό από τις δουλειές του με τους Samson. Τελικά, ορισμένοι άνθρωποι είναι πράγματι γεννημένοι από μια πολύ ειδική πάστα.
Ολος ο κόσμος υποκλίθηκε στον απόλυτο frontman και στην “air-raid siren” φωνή του, αλήθεια πόσοι εδώ και 20-30 χρόνια προσπαθούν να μιμηθούν τη δύναμη της φωνής του, την αντοχή του, τη χροιά του.

 Η σκηνική του παρουσία, είναι μοναδική και εντυπωσιακή αρκεί ένα νεύμα του χεριού του για να ξεσηκώσει τα πλήθη όπου και αν παίζουν live οι Iron Maiden. Παρά τα 55 χρόνια που ‘χει πάνω στην πλάτη του, τρέχει και αλωνίζει στη σκηνή χωρίς να χάνει ανάσες ή νότες ούτε για δείγμα.
Η παρουσία του πάνω στη σκηνή ήταν πάντοτε εκρηκτική, ταυτόσημη ενός πραγματικού frontman, κάνει άλματα και ακροβατικά που θα τρόμαζαν πολλοί νεώτεροι του τραγουδιστές, ενώ η επικοινωνία του με το κοινό είναι εκπληκτικά μοναδική.

 Μαζί με τους Iron Maiden μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο παντοτινούς, διαχρονικούς και πραγματικούς ύμνους του Heavy Metal, ενδεικτικά αναφέρω μερικούς… “The Number Of The Beast”, “2 Minutes To Midnight”, “ The Trooper”, “Running Free”, “Hallowed Be Thy Name”, “Powerslave”, “Flight Of Icarus”, “Alexander The Great”, “Aces High”, “The Evil That Men Do”, ή “Fear Of The Dark”.




 ΔισκογραφIα bruce dickinson
SPEED
Down To Road, single [1980]
Samson
Head On [1980]
Shock Tactics [1981]
Live At Reading ’81 [1990]
IRON MAIDEN
The Number Of The Beast [1982]
Piece Of Mind [1983]
Powerslave [1984]
Live After Death [1985]
Somewhere In Time [1986]
Seventh Son Of A Seventh Son [1988]
No Prayer For The Dying [1990]
Fear Of The Dark [1992]
A Real Live One [1992]
A Real Dead One [1992]
Live At Donington [1993]
Brave New World [2000]
Rock In Rio [2002]
Dance Of Death [2003]
Death On The Road [2005]
A Matter Of Life And Death [2006]
Flight 666 [2009]
The Final Frontier [2010]
En Vivo [2012]
SOLO
Tattooed Millionaire [1990]
Balls To Picasso [1994]
Alive In A Studio A – Alive At The Marquee Club [1995]
Skunkworks [1996]
Accident Of Birth [1997]
The Chemical Wedding [1998]
Scream For Me Brazil [1999]
Tyranny Of Souls [2005]


TRIVIA:
Ο Bruce Dickinson έχει δίπλωμα οδήγησης για Boeing 757 για την αεροπορική εταιρεία Astraeus και περιστασιακά εξασκεί το επάγγελμα του πιλότου. Ήταν μάλιστα αυτός ο οποίος πετούσε το αεροπλάνο της μπάντας κατά την διάρκεια της περιοδείας τους το 2009. Ενώ, αυτός ο πολυπρόσωπος άνθρωπος έχει ασχοληθεί και με τα έξης… αθλητής ξιφομαχίας, εκφωνητής, συγγραφέας, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, διευθυντής marketing, επιχειρηματίας, ραδιοφωνικός παραγωγός, καθηγητής ιστορίας, τηλεπαρουσιαστής, κλπ.


Πηγή

http://heavy-southern.blogspot.gr/search/label/bruce%20dickinson
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.rockradiodjl.com
DJL
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 1280
Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: BRUCE DICKINSON   Δευ 04 Μαϊος 2015, 02:30

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.rockradiodjl.com
 
BRUCE DICKINSON
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
UP THE IRONS :: ROCK HISTORY-
Μετάβαση σε: