UP THE IRONS, THE BEST ROCK AND HEAVY METAL WEB RADIO,
 
ΦόρουμΕγγραφήΣύνδεση
**


Winamp, iTunesWindows Media PlayerReal PlayerQuickTimeWeb ProxyUP THE IRONS**SIMPLY THE BEST***SIMPLY THE FIRST
Loading ...
******
UP THE IRONS COUNTER
Loading ...
RECENT TRACKS
Loading ...
Πρόσφατα Θέματα
» Την Παρασκευή 15-2-19, στις 22:00, νοιώστε το ειδικό βάρος της μουσικής , με τη μοναδική στο είδος της εκπομπή, "Heavy metal is the law" , με τον Άκη και την Κική !!! Καλή ακρόαση !!! :-)
BRUCE DICKINSON EmptyΠαρ 15 Φεβ 2019, 08:24 από MINDFIELDS

» Την Πέμπτη 14-2-19, στις 23:00, απολάυστε κολύμπι στον ωκεανό του rock, με την εκπομπή του Γρηγόρη, "Ocean Of Rock" !!!
BRUCE DICKINSON EmptyΠεμ 14 Φεβ 2019, 21:05 από MINDFIELDS

» Φίλες και φίλοι, τη Τρίτη 12-2-19, στις 18:00, μη χάσετε την εκπομπή "Όσα παίρνει ο Cronos" , και απολαύστε την μοναδική ατμόσφαιρα που ο Κρόνος ξέρει να φτιάχνει στις εκπομπές του... :-)
BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 11 Φεβ 2019, 21:02 από MINDFIELDS

» Μερικές γωτογραφίες του MINDFIELDS, γιά να μην νομίζουμε ότι είναι φάντασμα...:-)
BRUCE DICKINSON EmptyΣαβ 02 Φεβ 2019, 12:52 από MINDFIELDS

» Φίλες και φίλοι, η εκπομπή του Άκη "Heavy metal is the law" , γιά σήμερα 1-2-19, αναβάλλεται...
BRUCE DICKINSON EmptyΠαρ 01 Φεβ 2019, 20:59 από MINDFIELDS

» Φίλες και φίλοι, την Παρασκευή 1-2-19 , και ώρα 21:00, ο Akis με την εκπομπάρα του "Heavy metal is the law" !!! Γιά όσους ξέρουν από Heavy metal, αλλά θέλουν να μάθουν και κάτι παραπάνω...Καλή ακρόαση !!!
BRUCE DICKINSON EmptyΠαρ 01 Φεβ 2019, 14:44 από akis

» Φίλες και φίλοι, η εκπομπάρα του Κρόνου μας "Όσα παίρνει ο Cronos" , αναβάλλεται γιά την Τρίτη που μας έρχεται... Ο Κρόναρος μαζί μας και πάλι , στις 12-2-19... :-)
BRUCE DICKINSON EmptyΠεμ 31 Ιαν 2019, 21:09 από MINDFIELDS

» Την Πέμπτη, 31-1-19, στις 23:00, η εκπομπάρα του Gregory Iron Man, "Ocean of Rock" !!!
BRUCE DICKINSON EmptyΤετ 30 Ιαν 2019, 19:15 από MINDFIELDS

» Το Σάββατο, 2-2-19, στις 20:00, ο MINDFIELDS, και η εκπομπή "In the fields of mind" ... :-)
BRUCE DICKINSON EmptyΤετ 30 Ιαν 2019, 08:47 από MINDFIELDS

» The Rumjacks Live in Athens
BRUCE DICKINSON EmptyΚυρ 04 Νοε 2018, 14:47 από cronoschelsea

» Iron Maiden Athens 2018
BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 23 Ιουλ 2018, 20:34 από Τζίνα

» Dead Kennedys Panx Romana In Athens
BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 16 Ιουλ 2018, 23:02 από andreas rocco

» Jim Morrison
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 03 Ιουλ 2018, 15:30 από andreas rocco

» Iron Maiden
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 03 Ιουλ 2018, 14:07 από andreas rocco

» ροκ φεστιβαλ 2018
BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 25 Ιουν 2018, 23:49 από Βυζαντινος21

»  Iron Maiden - Trought the years (2016)
BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 03 Απρ 2017, 19:47 από cronoschelsea

» Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ UP THE IRONS 10-11-2013
BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 03 Απρ 2017, 19:44 από cronoschelsea

» Τα ροκ ημερολόγια - Ιστορική επανέκδοση
BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 03 Απρ 2017, 19:39 από cronoschelsea

» GALLAGHER & LYLE
BRUCE DICKINSON EmptyΠαρ 24 Μαρ 2017, 06:22 από uxk6000

» Η 10η Γιορτή του Βινυλίου και της Μουσικής Vinyl is Back - Εκεί που συμβαίνει! 17, 18, 19 Μαρτίου 2017 στο «Μουσείο Αυτοκινήτου»
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 14 Μαρ 2017, 12:39 από DJL

» 10 VINYL IS BACK – ΤΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 14 Μαρ 2017, 12:27 από sissy

» Οι Dropkick Murphys ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 14 Φεβ 2017, 19:58 από Τζίνα

» Το αντίο των θρυλικών Black Sabbath
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 07 Φεβ 2017, 10:47 από DJL

» Vinyl is Back 17-19 Μαρτίου 2017 Γιορτή του Βινυλίου και της Μουσικής
BRUCE DICKINSON EmptyΣαβ 21 Ιαν 2017, 00:18 από DJL

» 10 εμβληματικές μασκότ metal συγκροτημάτων και η ιστορία τους
BRUCE DICKINSON EmptyΠεμ 19 Ιαν 2017, 23:03 από DJL

» Απίστευτη διασκευή στο “Ήτανε Μια Φορά” του Ξυλούρη από Μάριο Λούπαση- Μάνο Παπαδάκη, με αναφορές σε Iron Maiden & Deep Purple!
BRUCE DICKINSON EmptyΤετ 18 Ιαν 2017, 18:12 από DJL

» Kansas ~ Dust in the Wind
BRUCE DICKINSON EmptyΠαρ 13 Ιαν 2017, 18:15 από DJL

» Γιάννης Δρόλαπας - Δεν «πρόδωσε» ποτέ την ροκ για τα φράγκα
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 10 Ιαν 2017, 08:31 από DJL

» Όταν οι Motörhead έπαιξαν για πρώτη φορά στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 1988
BRUCE DICKINSON EmptyΠαρ 30 Δεκ 2016, 13:39 από DJL

» ROCK Ρεβεγιόν 2017 - 31 Δεκεμβρίου στο THESIS ROCK CAFE
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 27 Δεκ 2016, 14:55 από DJL

» Maidenance live at Lazy Club – 30/12/2016
BRUCE DICKINSON EmptyΣαβ 24 Δεκ 2016, 19:02 από DJL

» 2016 - Ο μουσικός απολογισμός της χρονιάς!
BRUCE DICKINSON EmptyΣαβ 24 Δεκ 2016, 16:03 από DJL

» Σαν σήμερα ειπώθηκε για πρώτη φορά η ωραιότερη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 20 Δεκ 2016, 22:57 από DJL

» Είδαμε «Mouniall» με τον Τζίμη Πανούση στο Can Can
BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 19 Δεκ 2016, 23:01 από DJL

» Η αληθινή ιστορία του Magic Bus, που τραγούδησαν οι Τρύπες.
BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 19 Δεκ 2016, 22:49 από sissy

» Το παζάρι Δίσκων του An Club & AN Groundfloor (2 χώροι-1παζάρι) ΚΥΡIΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
BRUCE DICKINSON EmptyΚυρ 18 Δεκ 2016, 03:33 από DJL

» Τι σημαίνει η λέξη «ζαβαρακατρανέμια» στο τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη;
BRUCE DICKINSON EmptyΚυρ 18 Δεκ 2016, 02:40 από DJL

»  VINYL IS BACK for good and is here to stay!!! Τριήμερο μουσικής και...βινυλίων!
BRUCE DICKINSON EmptyΠεμ 15 Δεκ 2016, 11:31 από DJL

» Πλειστηριασμοί Δίσκων Vinyl is Back Δεκεμβρίου!
BRUCE DICKINSON EmptyΤετ 07 Δεκ 2016, 00:50 από DJL

» Νέο άλμπουμ από τους Kreator - Gods Of Violence. Δείτε το Official Video
BRUCE DICKINSON EmptyΚυρ 04 Δεκ 2016, 15:54 από DJL

» Maggot Brain-Funkadelic (Maggot Brain-1971)
BRUCE DICKINSON EmptyΣαβ 03 Δεκ 2016, 22:41 από sissy

» Η «μεγάλη εικόνα» 6 εξωφύλλων κλασικών δίσκων
BRUCE DICKINSON EmptyΠεμ 01 Δεκ 2016, 21:14 από DJL

» Vinyl is Back: Αναλυτικά το πρόγραμμα της μεγαλύτερης γιορτής των δίσκων βινυλίου!
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 29 Νοε 2016, 12:44 από DJL

» MADE IN GREECE
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 29 Νοε 2016, 01:10 από DJL

» Παύλος Σιδηρόπουλος & Οι Απροσάρμοστοι - Συνέντευξη του στο Ποπ & Ροκ τον Σεπτ. του 1982
BRUCE DICKINSON EmptyΣαβ 26 Νοε 2016, 13:01 από DJL

» Μοτοσυκλετες ΚΑΙ φιλοι vol 2 - ΠΑΡΤΥ ΡΕΦΕΝΕ Το Σάββατο στις 26 Νοεμβρίου
BRUCE DICKINSON EmptyΠαρ 25 Νοε 2016, 11:24 από DJL

» Ο Τζίμης Πανούσης στο Can Can
BRUCE DICKINSON EmptyΤρι 22 Νοε 2016, 21:05 από cronoschelsea

» Τάκης Ανδρούτσος - Η κιθάρα των Πελόμα Μποκιού
BRUCE DICKINSON EmptyΚυρ 20 Νοε 2016, 12:19 από DJL

» Η ΓΙΟΡΤΗ-GOIN' THROUGH
BRUCE DICKINSON EmptyΠεμ 17 Νοε 2016, 12:16 από sissy

» Ο PAT TRAVERS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
BRUCE DICKINSON EmptyΤετ 16 Νοε 2016, 22:33 από DJL

Παρόντες χρήστες
7 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 7 επισκέπτες :: 1 μηχανή αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 117, στις Παρ 02 Ιαν 2015, 20:08
Πιο αναγνωσμένα θέματα
ΙΝΔΙΑΝΟΙ.......
5 ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΣΤΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΜΑΣ
Φιλίες
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ UP THE IRONS 10-11-2013
10 εμβληματικές μασκότ metal συγκροτημάτων και η ιστορία τους
Up The Irons Party
Καλημέρα!... με αναμνήσεις...
Η Θρυλική Route 66
Progressive Metal
Μοιραστείτε
 

 BRUCE DICKINSON

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
DJL
Admin
DJL

Αριθμός μηνυμάτων : 1280
Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013

BRUCE DICKINSON Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: BRUCE DICKINSON   BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 04 Μάης 2015, 01:48

BRUCE DICKINSON 032709MSMO080


ΑΠΛΑ… Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ HEAVY METAL

Ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές του Heavy Metal.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένας πολύ μικρός φόρος τιμής, λοιπόν, σε αυτόν τον εκπληκτικό, μοναδικό και αξεπέραστο τραγουδιστή.
Η φωνή που σημάδεψε (μην κοροϊδευόμαστε) το Metal τα τελευταία 30 χρόνια, είναι απλά ο Bruce Dickinson με την χαρισματική και την τόσο χαρακτηριστική χροιά της φωνή του.

 Ο Paul Bruce Dickinson (γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1958, στο Worksop, Nottinghamshire), είναι ο πασίγνωστος και ο παγκόσμια αναγνωρισμένος Άγγλος τραγουδιστής του Heavy Metal συγκροτήματος των Iron Maiden. Ο Bruce Dickinson (τότε γνωστός με τ’ όνομα Bruce Bruce) πριν τους Iron Maiden συμμετείχε σε μερικά συγκροτήματα τοπικής εμβέλειας ανάμεσα στα οποία συναντούμε τους Styx (δεν νομίζω πως κανείς θα τους μπερδέψει με την ομώνυμη Αμερικανική Pomp/ AOR μπάντα) το 1976, τους Speed 1977-’78 και τους Shots στις αρχές του 1979.

 Αργότερα μέσα στη χρονιά έγινε μέλος του Hard Rock συγκροτήματος των Samson, (παρατηρήσατε ότι όλα τα συγκροτήματα ξεκινούν από το γράμμα S;), όπου έγινε κάπως δημοφιλής. Αποχώρησε όμως από το συγκρότημα το 1981, επικαλούμενος καλλιτεχνικές και μουσικές διαφορές με τον ιδρυτή του σχήματος Paul Samson.
Λίγο αργότερα το 1981, ο Bruce προσελήφθη ως ο νέος τραγουδιστής των Iron Maiden, αντικαθιστώντας τον Paul Di’Anno, κάνοντας το ντεμπούτο του στον δίσκο του 1982 “The Number Of The Beast”. Κατά τη διάρκεια της θητείας του με το συγκρότημα των Iron Maiden κυκλοφόρησε ορισμένες από τις μεγαλύτερες και καλύτερες επιτυχίες του, με αποτέλεσμα να κερδίσει σαν καλλιτέχνης παγκόσμια φήμη, λαμβάνοντας την αναγνώριση ως ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές του Heavy Metal όλων των εποχών.

Στον δρόμο προς την κορυφή έκανε μαζί με τους Iron Maiden κάποια σπουδαία albums που αποτελούν τους θεμέλιους λίθους γιο το σύγχρονο Heavy Metal και ξεπέρασαν σε πωλήσεις, κάθε προσδοκία και προηγούμενο. Ακολούθησε περίπου μια δεκαετία (80's) όπου ο Bruce σάρωσε τις σκηνές όλου του κόσμου, κτίζοντας μια εντυπωσιακή φήμη τόσο με τις εξαιρετικές του φωνητικές επιδόσεις όσο και με την απαράμιλλη τεχνική του ως τραγουδιστής. Αλήθεια πόσοι και πόσοι δεν τον μιμήθηκαν ή προσπάθησαν να τον μιμηθούν.

Ο Bruce αποχώρησε από τους Iron Maiden το 1993 για να ακολουθήσει solo καριέρα, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Blaze Bayley, όπου ομολογουμένως ήταν κατώτερος των περιστάσεων, για το σχήμα. Το 1990 και ενώ ήταν ακόμα στους Iron Maiden, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό δίσκο το “Tattooed Millionaire”.
 Η προσωπική δισκογραφία του Bruce κινείται σε ποικιλία και τα μουσικά στυλ είναι από Heavy Metal έως και Hard Rock. Ακολούθησε η πρώτη παγκόσμια περιοδεία του ως solo καλλιτέχνης, με τον Janick Gers (Gillan) στην κιθάρα.
Λίγους μήνες μετά, ο Janick Gers με «δημοκρατικές» διαδικασίες αντικαθιστά τον Adrian Smith ενώ οι σχέσεις του Bruce και του Steve Harris χειροτερεύουν και οδηγούν στην απόφαση της αποχώρησης του Bruce.

Το 1994 αφού έχει φύγει επίσημα πια από την παλιά του μπάντα, βγάζει σε κυκλοφορία το “Balls To Picasso”, έναν δίσκο το ύφος του οποίου ακολουθεί τα χνάρια όσων έκανε με τους Iron Maiden τόσα χρόνια. Το 1996 κυκλοφόρησε το album με τον τίτλο “Skunkworks”, αν και το “Skunkworks” δεν είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία ο ίδιος συνέχισε και μαζί με τον Adrian Smith (ex-Iron Maiden) και τον Roy Ζ δημιουργήσανε το εκπληκτικό “Accident Of Birth” το 1997 ενώ το 1998 στην πιο δημιουργική στιγμή της καριέρας του κυκλοφόρησε το μοναδικό “The Chemical Wedding” που ήταν και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της solo καριέρας του.

Ο δίσκος είναι καταπληκτικός, οι κριτικές που λαμβάνει αποθεωτικές, την περίοδο εκείνη οι Iron Maiden βρίσκονται στο ναδίρ της καριέρας τους. Αυτό οδηγεί τον Steve Harris στο να πάρει τη μεγάλη απόφαση, να ξαναμιλήσει στον Bruce μετά από τέσσερα χρόνια, τελικά ο Dickinson... επιστρέφει ξανά στους Iron Maiden. Το 1999 επανασυνδέθηκε με τους Iron Maiden από κοινού με τον κιθαρίστα Adrian Smith, από τότε ο Bruce κυκλοφόρησε μοναχά ένα ακόμη solo album με τίτλο “Tyranny Of Souls”.

Το 2006, κυκλοφόρησε ένα τριπλό-DVD με τίτλο “Anthology”, το οποίο περιείχε συναυλίες από όλη την καριέρα του, promo videos και παλιό υλικό από τις δουλειές του με τους Samson. Τελικά, ορισμένοι άνθρωποι είναι πράγματι γεννημένοι από μια πολύ ειδική πάστα.
Ολος ο κόσμος υποκλίθηκε στον απόλυτο frontman και στην “air-raid siren” φωνή του, αλήθεια πόσοι εδώ και 20-30 χρόνια προσπαθούν να μιμηθούν τη δύναμη της φωνής του, την αντοχή του, τη χροιά του.

 Η σκηνική του παρουσία, είναι μοναδική και εντυπωσιακή αρκεί ένα νεύμα του χεριού του για να ξεσηκώσει τα πλήθη όπου και αν παίζουν live οι Iron Maiden. Παρά τα 55 χρόνια που ‘χει πάνω στην πλάτη του, τρέχει και αλωνίζει στη σκηνή χωρίς να χάνει ανάσες ή νότες ούτε για δείγμα.
Η παρουσία του πάνω στη σκηνή ήταν πάντοτε εκρηκτική, ταυτόσημη ενός πραγματικού frontman, κάνει άλματα και ακροβατικά που θα τρόμαζαν πολλοί νεώτεροι του τραγουδιστές, ενώ η επικοινωνία του με το κοινό είναι εκπληκτικά μοναδική.

 Μαζί με τους Iron Maiden μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο παντοτινούς, διαχρονικούς και πραγματικούς ύμνους του Heavy Metal, ενδεικτικά αναφέρω μερικούς… “The Number Of The Beast”, “2 Minutes To Midnight”, “ The Trooper”, “Running Free”, “Hallowed Be Thy Name”, “Powerslave”, “Flight Of Icarus”, “Alexander The Great”, “Aces High”, “The Evil That Men Do”, ή “Fear Of The Dark”.

BRUCE DICKINSON 36353539


 ΔισκογραφIα bruce dickinson
SPEED
Down To Road, single [1980]
Samson
Head On [1980]
Shock Tactics [1981]
Live At Reading ’81 [1990]
IRON MAIDEN
The Number Of The Beast [1982]
Piece Of Mind [1983]
Powerslave [1984]
Live After Death [1985]
Somewhere In Time [1986]
Seventh Son Of A Seventh Son [1988]
No Prayer For The Dying [1990]
Fear Of The Dark [1992]
A Real Live One [1992]
A Real Dead One [1992]
Live At Donington [1993]
Brave New World [2000]
Rock In Rio [2002]
Dance Of Death [2003]
Death On The Road [2005]
A Matter Of Life And Death [2006]
Flight 666 [2009]
The Final Frontier [2010]
En Vivo [2012]
SOLO
Tattooed Millionaire [1990]
Balls To Picasso [1994]
Alive In A Studio A – Alive At The Marquee Club [1995]
Skunkworks [1996]
Accident Of Birth [1997]
The Chemical Wedding [1998]
Scream For Me Brazil [1999]
Tyranny Of Souls [2005]

BRUCE DICKINSON BD
TRIVIA:
Ο Bruce Dickinson έχει δίπλωμα οδήγησης για Boeing 757 για την αεροπορική εταιρεία Astraeus και περιστασιακά εξασκεί το επάγγελμα του πιλότου. Ήταν μάλιστα αυτός ο οποίος πετούσε το αεροπλάνο της μπάντας κατά την διάρκεια της περιοδείας τους το 2009. Ενώ, αυτός ο πολυπρόσωπος άνθρωπος έχει ασχοληθεί και με τα έξης… αθλητής ξιφομαχίας, εκφωνητής, συγγραφέας, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, διευθυντής marketing, επιχειρηματίας, ραδιοφωνικός παραγωγός, καθηγητής ιστορίας, τηλεπαρουσιαστής, κλπ.

BRUCE DICKINSON 763790822_1431440
Πηγή

http://heavy-southern.blogspot.gr/search/label/bruce%20dickinson
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.rockradiodjl.com
DJL
Admin
DJL

Αριθμός μηνυμάτων : 1280
Ημερομηνία εγγραφής : 18/09/2013

BRUCE DICKINSON Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: BRUCE DICKINSON   BRUCE DICKINSON EmptyΔευ 04 Μάης 2015, 02:30

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.rockradiodjl.com
 
BRUCE DICKINSON
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
UP THE IRONS :: ROCK HISTORY-
Μετάβαση σε: